Kesä 2024

20.6.2024
Tanssii karhujen kanssa Vielä kerran paluu ihastuttavaan Ljubljanaan... Nimittäin aivan Slovenian pääkaupungin hallintokeskuksen sydämessa on United Buddy Bears "The Art of Tolerance" -installaatio: 145 maalla on oma nallekarhunsa Suomen nallessa on teksti "Juhannus on meillä herttainen" 🇫🇮 Mutta esimerkiksi Kuuban nalle polttaa sikaaria 😄

Asuna jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain sinistä: "vanhaa" vuosi sitten Garda-järven Malcesinesta ostettu ihana italialainen Liu Jo -pusero. Yksityiskohtana leopardi-kuvioinen silkkinen takaosa.

Kohtuullisen uutta on suomalaisen Nakoan, päällä erittäin mukava, 100 % pellavainen rimpsuhame. Nakoa kertoo sivuillaan näin:
"Nakoan toimintamalli on suunnitella vaatteita, jotka ovat laadukkaita ja kestävät aikaa. Nakoan tuotteet ja printit on suunniteltu Suomessa. Panostamme valmistuksessa vaatteiden monikäyttöisyyteen ja pitkäikäisyyteen." Pellava tulee sivuston mukaan Liettuasta ja vaatteet ommellaan Virossa. Nakoa.fi

Iloista ja turvallista juhannusta kaikille  🇫🇮 🌞 🇫🇮

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

15.6.2024

Reissuilla tulee tottakai kierrettyä kauppoja ja joskus kauppakeskuksia vain todetakseni, että siellä myydään aika lailla samoja vaatteita kuin Suomessakin. Ja jos on tarve saada jotakin sen tyyppistä vaatetta, niin mieluummin ostan Suomesta.

MUTTA usein katselen pieniä putiikkeja, joista voi joskus löytää jotakin mielenkiintoista. Ljubljanan vanhassa kaupungissa eksyin yhteen porttikongiin, jossa ompelijatar itse myi värjäämiään ja valmistamiaan leninkejä 😻 Putiikin nimi on Margaret88. Ihana leninki kesään ja vaikka poolopaidan kanssa talveen!
@margaret88_design

Kuvat on otettu hotellissamme, Antiq Palace Hotel, joka on rakennettu 1500-luvulla aatelisperheen kaupunkikodiksi. Osia vanhoista rakenteista ja mm. kattomaalauksista on jätetty näkyviin.

500 vuotta vanhassa rakennuksessa on varmasti ehtinyt tapahtua vaikka mitä... kummituksia en nähnyt, vaikka yhtenä yönä käsilaukkuni oli yllättävästi "pudonnut" lattialle tukevalta pöydältä. Toisena yönä heräsin, kun tunsin jonkun kävelevän jalkojeni yli, ja ymmärsin, että tällä kerralla Aatos 😺 ja Armi 😺 eivät voineet hyppiä sängyllä, ja mieskin nukkui vieressä täydessä unessa 😸 No, jos siellä joku 👻 kulki, niin emme tämän jälkeen häirinneet toisiamme.

Hotellille lämmin suositus: ystävällinen henkilökunta ja aivan super sijainti!
@antiqpalace

#ljubljana

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

7.6.2024
Mistä tunnistaa suomalaisen ulkomailla 😸

#marimekko #unikko #unikko60years #unikko60vuotta #opettaja