Syksy 2023

23.11.2023
Tämä ei ole maksettu mainos, mutta suosittelen silti 🤩
Ravintola Petronella Saariselällä on ihastuttava paikka ja ruoka on herkullista 👌 Tässä muistoja viikon takaa.

Reissuun otin mukaan asukokonaisuuden, jota käytin 1980-90-luvun taitteessa. Hame on tuotemerkillä MerryFinn by Artella (toiminut Kouvolan suunnalla 1960-91). Puserossa lukee Unico #madeinfinland, mutta lieneekö sama kuin Unico Ompelimo, joka edelleen toimii? Olkatoppaukset on komeat!

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _  

17.11.2023

Olipa iloinen yllätys, että vinttikammarista löytyneen ysäritunikan tehnyt yritys toimii edelleen! Viininpunaisen tunikan on valmistunut Sarafaani Oy Riihimäeltä, ja se on perustettu 1985.

Olen käyttänyt tätä tunikaa 1990-luvulla. Nyt sen kanssa käytän HuiHuin #madeinfinland villavekkihametta, joka on 100% villaa. Perfect match 👌 Tunikassa on hauskana yksityiskohtana sen kaulus, ja olkapäissä tietysti toppaukset 😁

Kävimme pizzalla uudessa Fieno -ravintolassa Saariselän keskustassa - todella tyylikäs paikka 🤩
www.fieno.fi 

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

14.11.2023

Jos yrityksen kohdalla voisi kirjoittaa R.I.P. niin nyt olisi sen paikka. Ostin vuosi tai pari sitten tämän ihanan liukuvärisen violetin #madeinfinland villapaidan, mutta nyt Vadelma Design on lopettanut toimintansa ja firma asetettu konkurssiin 😔 Siksikin harmi että tämä oli näitä uusia firmoja, jotka tekivät tuotteensa Suomessa.

No, 50% mohairia ja 18% merinovillaa on tarpeen Saariselän yli 20 asteen pakkasissa!

Hame on niinikään Suomessa tehty HuiHuin 100% villaa vekkihame.

Illalla syömässä Pirkon Pirtin herkullisia metsäsieniohratolla täytettyjä ohukaisia 😋

Ja kiitos @oajry - "voitimme" ammattiyhdistyksen arvonnassa tämän lomaviikon 😁 Mökki sinänsä on tosi kiva, tilava, siisti ja erinomaisella sijainnilla. Ehkä tälle viikolle ei ollut lomaviikkoarpajaisissa muita osallistujia 😄

vadelmadesign.com

huihui.fi

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

5.11.2023
Onhan tätä juhlistettava, kun ensimmäistä kertaa elämässäni olen eläkeläisen kanssa naimisissa😄 Olimme Petrin 91-vuotiaan äidin kanssa Tampereella Heinätorilla asian tiimoilta juhlimassa.
Ravintola Heinätori on aina yhtä ihastuttava paikka!

Päivän teemaan sopii tietysti #vinttikammarinaarteet -henkinen vaatetus, niinpä pukeuduin oman äidin 1970-luvun leninkiin, Pääsky by Silo. Kuin sattumalta huomasin, että leninkiin sopii oma 1980- tai 1990-luvun leveä vyö. Ja edelleen joskus oppilailta saamani korusetin korvakorut toistavat vyön kuviota!
www.heinatori.com

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 
30.10.2023
Näin Halloweenin tienoilla pitää tunnustaa: kun eivät palkanneet Tylypahkaan, niin tämän noidan on tyydyttävä jästien opettamiseen 😁  Ei avannut komea kissakaan ovia velhokouluun.

Onko muuten muita, jotka ovat yli viisikymppisinä lukeneet Potterit kolmeen kertaan... Hame on #luhta -tuotantoa, eikä "tietysti" enää Suomessa tehtyä. Mutta tavallaan vastuullisesti: 45% luomupuuvillaa ja 55% kierrätettyä polyesteria.

Halloweenia vaan kaikille, jotka sitä viettävät 🎃

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _  
20.10.2023
Sukellus 1980-luvun Nokialle ja Tampereelle, ja hitusen myös reilusti yli 100 vuoden takaiseen Lempäälään 😁
1. Pusero on aitoa #madeinnokia Nansoa. Pesty ja pidetty, kestänyt todella hyvin aikaa, niin tyylinsä kuin laatunsa puolesta.Vanhassa kuvassa olen samalla puserolla Riihimäen puutarhamessuilla vuonna 1987.

2. Ballerinat on alunperin äitini kengät, Aaltosen kenkätehtaan valmistamat, niinikään #madeinfinland ja 1980-luvulta. Vinttikammarista nekin löytyivät.

Aaltosen kenkätehtaan perustajasta Emil Aaltosesta kulkee Antilan suvussa hauska tarina 😉 Emil Aaltonen oli nuorena miehenä yrittänyt riiata Antilan tytärtä, mutta romanssi ei päässyt alkua pitemmälle, kun vanhemmat ilmoittivat, että "suutarista ei vävypoikaa Antilaan tule". No, joskus sitä lyö kirveensä kiveen... suutari perusti tosiaan kenkätehtaan, laajensi yrityksensä konserniksi, johon kuuluivat loppujenlopuksi Lokomo, Sarvis ja valtavat maaomaisuudet Suutarista itsestään tuli yksi Suomen rikkaimmista miehistä, kulttuurin mesenaatti ja lopulta vuorineuvos. Täältä voi lukea lisää: #emilaaltonen

Tarinat on aina mielenkiintoisia, varsinkin jos niihin liittyy romantiikkaa 🥰

Hame on Luhdan uudempaa #designedinfinland -tuotantoa, mutta sopii puseroon ja kenkiin täydellisesti.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 
12.10.2023
Niin siinä sitten kävi 😉 Muutama viikko sitten pähkäilin, onko liian noloa pukeutua töihin Artella Oy:n MerryFinn - malliston yltiökasaripöksyihin - ja otin haasteen vastaan  😄
On muuten todella mukavat pöksyt, ei purista eikä kiristä, eivätkä enää jää kaappiin! Viimeksi käytin niitä 1990-luvun alussa. 

Pusero on noin 10 vuotta sitten Butiken på Landet -liikkeestä hankittu. Tosiaan, meillä on tällainen ylellisyys lähellä, nimensä mukaisesti maalla! Tulchan-vaatemerkki toimii ymmärtääkseni Skotlannissa, ja se on tunnettu luonnonmateriaaleista valmistetuista neuleista. Tämä pusero on 100 % puuvillaa, ja kauniina yksityiskohtana siinä on kukkabrodeeraus olkapäässä.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 
4.10.2023
Hyvää eläintenpäivää niin eläimille kuin perheilleen!
Meidän kisut Aatos & Armi ovat jo valmistautuneet talveen kasvattamalla komeat turkit!

Eläintenpäivään sopivasti aasinsiltana asusteisiin, nimittäin rakastan näitä Eija Koposen maalaamia kierrätyslaukkuja ja - kenkiä  😍 Tai niin kuin eräs sukulainen sanoi, "artesaanikenkiä".
IG: eija_koponen

Kissakaulakoru on Kieto-tuotantoa.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

29.9.2023

Syksyn 2023 todennäköisesti viimeinen lämmin T-paitakeli - mittari näytti tänään 21 astetta 😻 Upea päivä paitsi kelin suhteen, niin myös koulussa: meidän lahjakas luokka voitti Forssan Hese-urheilukilpailut ja lähtee edustamaan Forssaa Tampereelle piirin kisoihin 🏆 Lämpimät kiitokset Pilvi-opelle kisoihin valmennuksesta 💖

Urheilukentälle ei toki lähdetä korkkareissa ja leningissä - en edes minä 😸 T-paitani on #madeinfinland ja ilokseni huomasin, että tämä vaatevalmistaja toimii edelleen vahvasti, nimittäin Joutsassa toimii Pikkupuoti -niminen yritys.

En kerta kaikkiaan muista, onko tämä äitini vai olenko ostanut sen itse. Ikää sillä täytyy olla jo ehkä 20 vuotta, ehkä enemmän.
Housut Gerry Weber. 
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _  

16.9.2023
Voiko vaate olla tänä päivänä liian kasaria, että sitä kehtaisi käyttää töissä?
En oikein tiedä, miten suhtautua näihin housuihin, ottaako 35 vuoden jälkeen taas käyttöön vai ei 🤔

Ne ovat tosiaan 1980-luvun lopulta #madeinfinland Artella Oy:n MerryFinn - mallistoa. Taskuissa on hauska brodeerattu liehake. Mutta muuten ne ovat tyypillistä kasaria, löysine yläosineen.... Olihan minulla tottakai silloin myös ns. salihousuja, jotka olivat sen ajan suosittu oloasu, vaikka en salilla käynytkään. Onneksi niitä ei ole enää jäljellä, muuten dokumentoisin nekin kuvien kera 😂

Pusero on Kieto, menneen kesän hankinta Mikkelin Kenkäverossa.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _  
2.9.2023
"Muoti on niille, jotka eivät ole löytäneet omaa tyyliään". Valitettavasti en muista, missä tai kenen sanomana tämän vissin viisauden näin.

Olen suunnilleen aina ostanut vaatteita, jotka koen "omaksi tyylikseni". Vaikka tuolla vintillä on vuosikymmenten aikana hankkimiani vaatteita, niin nykyäänkin ostan hillitysti jotain uutta, kun niissä on jokin ihana idea tai juju. Ja myös tukeakseni #madeinfinland -suunnittelua ja -tuotantoa. Tällaisia ovat viimeisen parin vuoden aikana olleet Halo (Jukka Puljujärvi), feelK, Marita Huurinainen, Alpa, Kieto, Vadelma Design sekä Tyyki Design. 

Nyt ihastuin punkalaitumelaisen Sirpa Sillanpään Sipuseiskan ideoimaan vaatteeseen 😍 Sirpa tekee mm. näitä ihania mekkoja vanhoista pöytäliinoista! Jokainen on taatusti yksilöllinen - hauskana yksityiskohtana eripari-hihat! 

Arvoin tämän ruskeasävyisen ja toisen sini-vihreäsävyisen välillä, mutta jotenkin tämä mekko toi mieleen jonkin oman kotini tekstiilin sieltä 1960-luvun lopulta. Ennen kuin astuin sisälle #punkashoppi -liikkeeseen, kuvittelin mielessäni itselleni jotakin pinkki-oranssia 🤩 Tällä kerralla ruskeasävyinen tuntui omalta tyyliltä.

Korulippaastani löytyi korut, jotka ovat piste i:n päälle tämän asun kanssa. Kaulakorun olen ostanut joltakin reissulta, en vaan muista, että mistä 🤔 Tina-topaasi -rannekorun olen saanut 1960-luvun lopulla kummitädiltäni. Olisi kiva tietää, kenen suunnittelijan se on, sillä yhden osasen takana lukee "Finland", eli suomalaista muotoilua ja työtä.

Tuosta tyylin/muodin pohdinnasta vielä sen verran, että vaikka olen ensisijaisesti valinnut vaatteeni oman tyylin mukaan, niin ei se haittaa, vaikka ne aina 20-30 vuoden välein ovat muodikkaita 😂