Kevät 2022

31.5.2022

Onko tässä nolouden huippu: tuulipuku 1980-luvun lopulta? Ei se haittaa, käytin siitä huolimatta tätä kokonaisuutta tänään tiistaina, kun meillä oli koulun olympialaiset. Minä olin mölkkypisteen toimitsija. Ja kun kerran oli olympialaiset, niin pitihän sitä pukea ylleen myös hallitsevan olympiavoittajajoukkueen kisa-asu :D

Hankin tämän tuulipuvun vuonna 1987 tai 1988. Olimme juuri rakentaneet talon Forssaan, ja tällaisen ison projektin jälkeen oli mukava aloittaa "normaali elämä" ja pyöräilyharrastus, ja mikäpä olisi ollut oivallisempi asu kuin tuulipuku. Toki silloin erinomaisen tyylikäs myös kauppareissulle.

Puku on #madeinfinland ja Tampereella tehty, tekijänä PR-Sport. Mahdetaanko enää tehdä mitään ulkoiluasuja Suomessa.....? Tilasin tuon puvun lehti-ilmoituksella, kun ihastuin väreihin - ja minusta nuo värit on kauniit edelleen! Puku on tosin viimeiset 20 vuotta ollut kaapin perillä.

Hämmästyin tänään kaupassa (juu, kävin Prismassa tuulipuku päällä!), kun sieltä löytyi ihan tilpehööri-osastolta jotain Suomessa tehtyä, Plaston avainlipputunnuksella: Iivolle muoviämpärit ja -lapio! #mumminkulta

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
29.5.2022

Olen koonnut Retro-ope -albumiin tässä kevään aikana aika monta asua ja asukokonaisuutta, jopa 1960-luvulta 1990-luvulle saakka. Kaikki ovat siis omia, tosiaan vinttikammariin "unohtuneita" ja sieltä nyt esiin otettuja. Joku voi ihmetellä, että miksi en ole pistänyt näitä vaatteita kiertoon aikanaan. No, kyllähän minä yritin, yritin myydä niitä kirppiksellä. Ompelin myyntilaput kiinni vaatteisiin, mutta irrotin laput, kun eivät menneet kaupaksi ja laitoin vaatteet takaisin säilöön. "Onneksi" tässä yhdessä puserossa oli vielä vahingossa lappu tallella: Vessen femmatori Forssassa, Sortohaassa.

Yritin myydä näitä vaatteita 1990-2000-luvun taitteessa samalla, kun pistin vauvanvaatteita myyntiin. Puseron hinta oli 28 markkaa eli vastaa noin 4-5 euroa. Vauvanvaatteet menivät kaupaksi, ne olivat myös suomalaisia Tutan ja Vendin vaatteita. Olen todella tyytyväinen, että omat vaatteeni eivät menneet kaupaksi - nyt ne ovat tosiaan aarteitani, koska ovat, ainakin omasta mielestäni, erittäin kauniita ja ennen kaikkea #madeinfinland vaatevalmistajilta, joita ei enää juuri ole! Ja tulen käyttämään näitä vaatteita, niin kuin olen jo käyttänytkin.

Tässä postauksessa on menneellä viikolla töissä käytetty pusero, jossa kirppislappu oli vielä kiinni Pusero on 1980-luvun lopulta Horoskop-valmistajalta ja farkkuhame on Armani Jeans #butikenpålandet -liikkeestä Huittisista.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 
26.5.2022

Projekti "Vinttikammarin aarteet" jatkuu: kauniit kaulukset ja miehustat ovat (edelleen) näiden aarteiden teemana. 1980-90-luvun taitteessa #madeinfinland asuissa kaulukset tosiaan suunniteltiin niin sanotusti isolla pensselillä! Tätä puseroa käytin touko-kesäkuun vaihteessa 1991 yksissä polttareissa Cumuluksessa. Kaikki forssalaiset ainakin muistavat/tietävät Cumuluksen mäen. Pusero on Jil's -mallistoa ja hame on Promisen. Jil's tosiaan muuttui Ril'siksi jossain vaiheessa. Mahtaako Promise olla vielä olemassa? Netissä kerrotaan, että se on "lahtelainen vuonna 1991 perustettu perheyritys, joka valmistaa korkealuokkaisia naisten vaatteita". Käyttöön tulevat, molemmat

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 
24.5.2022

Tätä aarretta en vinttikammarissa muistanutkaan: mielettömän hieno Vivaren hame #madeinfinland 100% villaa! Kuvissa yksityiskohtia kankaan kuvioista; brittiläinen herrasväki ketunmetsästuksessä koirineen, kettukoiria ja borzoita. En tosiaan muista, milloin tai missä tätä asua olen käyttänyt, mutta todennäköisesti 1990-luvun alkupuolella.

Kaunis valkoinen pusero on myös suomalainen Piu-tuotemerkin valmistama. Ei taida tätä firmaa enää olla? Puserossa on erittäin kaunis miehusta. En löytänyt kummastakaan vaatevalmistajasta mitään tietoa, en Vivaresta enkä Piu'sta. Tämä oli siis maanantain #päivänasu

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 
21.5.2022

Hupsistakeikkaa, ympäri mennään ja yhteen tullaan! Trendien huipulla 45 vuoden välein! Nimittäin loppuviikosta käytin koulussa asua, joka minulla oli päälläni 31.5.1977 veljeni lakkiaisissa ja muutaman päivän kuluttua 4.6.1977, kun isä-Reino täytti 50 vuotta - ja eilen törmäsin tähän Luhdan mainokseen! Siinä olemme kuin kaksi sinistä marjaa!

Vanhassa kuvassa olen siis 16-vuotias. Kuvassa seison meidän Toyota Carinan vieressä. Rekkari oli TBO-735. Muistatteko vielä vanhojen autojenne rekkareita? Carina oli niiiin hieno auto, se tuntui ihan urheiluautolta, sen muotoilu oli niin modernia! Uudet kuvat on otettu aika tarkalleen samassa paikassa. Jos on kuvattava muuttunut 45 vuodessa, niin on kuvauspaikkakin :-)

Hauskinta on, että nyt kaupoissa ja muotilehdissä näkee tosiaan jälleen näitä salsahameita! Salsahameiksi niitä silloin kutsuttiin, mutta nyt niitä taidetaan kutsua frillamekoiksi. Kietaisusalsahame on Piretan #madeinfinland. Piretta P.T.A toimi 1967-1991. Pusero on sen sijaan uutta tuotantoa, ranskalainen Saint James #butikenpålandet Huittisista.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 
18.5.2022

"Päiväni vaatehenkarina" -tarinointi jatkuu musta-valkoisena. Musta-valkoinen asukokonaisuus on 1990-luvun alusta ja musta leninki on vuodelta 1982, eli nelikymppisiä vietetään.

Molemmista on tarinaa, ja onpa niillä paikkaan liittyvä yhteys! Olin alkuviikosta töissä musta-valkoisessa asussa, pusero ja hame #madeinfinland. Pusero on Horoskop -valmistajan ja ihana hame on Carissan. Carissa toimi Ulvilassa, jossa oli myös sen myymälä. Ulvilassa asuvan kummitädin kanssa siellä tuli käytyä, samoin kuin Jil'sissä. 1990-luvun alusta mieleen on jäänyt yksi tapaus, jolloin käytin tätä asua: olimme istumassa lauantai-iltaa Humppilassa Otsolan hovissa. Siihen aikaan siellä esiintyi jopa jokin orkesteri lauantaisin.

Jos 1970-80-luvuilla halusi järjestää juhlat "vähän hienommassa paikassa", ne järjestettiin juurikin Otsolan hovissa. Huuhanmäet taisivat omistaa sen silloin. Kokomusta leninki on Kaisu Heikkilän, tamperelaisen vaatevalmistajan. Postasin myös kuvan, jossa käytän leninkiä vuonna 1982 Tyyne-mummun 70-vuotispäivillä. Kuva on otettu..... nimenomaan Otsolan hovissa, jossa juhlat vietettiin! Tätä asua en ole käyttänyt koulussa, mutta johonkin juhlaan sen voisi kyllä pistää päälle, pidän erityisesti sen kauniista pitsikauluksesta ja -miehustasta.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 
13.5.2022

Kissanristiäisistä on runsaat kolme vuotta, mutta kuvan ihmisvauvan ristiäisistä on 30 vuotta! Pusero on siis ainakin vuodelta 1992. Nimilapussa lukee Apropos ja pesuohjeet on suomeksi, mutta nyt en yhtään muista, onko tuo suomalainen merkki. Joka tapauksessa ihastuin aikoinaan tuohon hauskan psykedeeliseen kuosiin, ja pidin puseroa paljon, mm. tuon uuden lempparini #madeinfinland housuhameen kanssa. Käyttöön tulee taas!

Housuhameen kanssa käytin tällä viikolla myös keltaista neulesilkkipuseroa (Butiken på Landet) kera Aarikan retrokorun. Perfect match! Vaikka en tunne keltaista omaksi värikseni, tämä sävy on todella käyttökelpoinen, kun yhdistelee eri asuja. Kissan nimeksi tuli muuten Armi Antila, ja vauvan Katariina, hänkin jo virassa oleva aineenopettaja.  

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 
11.5.2022

En ymmärtänytkään olevani trendin harjalla, kun kaivoin oman vinttini kätköistä 80-90-luvun vaatteita uudestaan käyttöön ;-) Aamulehdessä oli 1.5. Anne Salomäen (STT) artikkeli, kuinka "kaikista ekologisin vaate on jo valmiina vaatekaapissa". Vaikka käytin näitä vaatteita aikoinaan töissä paljon, niin ne ovat kuitenkin lähes uudenveroisia - ja tosiaan Suomessa valmistettuja! Sanoin leikilläni töissä, että alan pitää kollegoille 80-90-luvun muotinäytöstä, ja niin olen nyt tehnyt. Mietin, että onko noloa, kun tällainen kuuskymppinen nainen alkaa julkaista kuviaan somessa, mutta sitten ajattelin, että nimenomaan kuuskymppinen voi tehdä elämässään mitä haluaa!

Tämän viikon vaatteet on ollut käytössäni vuosina 1993-95, eli ovat kohta 30 vuotta vanhoja. Housuhame on Promisen #madeinfinland tietenkin, ja pusero on Polan, eli Pallo-Paidan, Suomessa tehty. Puserossa on kauniit tinanapit, joten yhdistin sen Kalevala Korun Setukaisten käätyyn. Se on lahja anopiltani, joka on saanut sen lahjaksi 40 vuotta sitten omalta Anna-tädiltään, joka on puolestaan saanut sen aikoinaan lahjaksi. Anopin arvion mukaan kääty on 70-80 vuotta vanha. Setukaisten rannekoru on Kerstin-tädin lahja Kirsti-anopilleni. Tarkemmin sen tarinaa ei tiedetä.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 
8.5.2022

Kun seuraavan kerran kutsussa lukee, että "tumma puku ja arvomerkit", niin minä laitan rintapieleeni tämän juuri saamani kunniamerkin 💖  Iloa ja onnea jokaisen Äitienpäivään!  

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 
5.5.2022

Retro-open kurkistus "kultaisen 90-luvun" alkuun. Onhan siitä jo 30 vuotta, kun näitä vaatteita olen käyttänyt... ja nyt heti perään töissä toukokuussa 2022 :D

Viininpunaisesta housuhameesta tulee kyllä uusi suosikkihameeni! Lapussa lukee #madeinfinland mutta olen jostakin syystä leikannut sen osan pois, mistä näkisi tekijän. Harmi. Housuhame oli ahkerassa käytössä 80-90-luvun taitteessa ja sen jälkeen. Raitapusero on sen sijaan "vasta" 10 vuotta vanha, ja sillä on tarina: kesällä 10 vuotta sitten Petri vei minut yhdelle ensimmäisistä treffeistämme: Butiken på Landet -liikkeeseen Huittisiin Se on aivan ihana liike vanhalla Kuikon tilalla. Kannattaa poiketa! Tämä Saint James -pusero (Made in France) tuli matkaan siltä reissulta, ja olen sitä pitänyt todella paljon, ja se on edelleen kuin uusi. Oli niin loistavasti valittu treffikohde, että tästä miehestä olen siitä lähtien pitänyt kiinni <3

Pellavasekoitejakku on jo aikaisemmin esittelemäni pienen vaatevalmistajan Malviinan (aikaisemmin Malvatex) mallistoa. Jakku on ehkä myös 80-luvun lopulta - olkatoppauksista päätellen, mutta olen käyttänyt sitä myös 90-luvulla.Vihreä kultanappinen paitapusero on Jil'sin samalta ajalta. Jil's toimi Ulvilassa.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 
30.4.2022

No nyt on retroa! Koulun vappuhulinoiden kunniaksi pukeuduin yhteen vinttikammarin speciaaliaarteeseen: Eila-äitini jakkuun vuosilta 1966-67! Jakkuun kuuluu vielä puolihame ja housut, mutta ne eivät mahdu minun päälleni :-( Asukokonaisuus on Kestilän mallistoa, tietysti #madeinfinland .

Äiti asui nuorena naisena muutaman vuoden Helsingissä valmistuttuaan MLL:n Kotisisaropistosta 1950-luvulla. Pääkaupungissa asuessaan hän oli mm. katsomassa sen ajan megajulkkiksen Miss Universum Armi Kuuselan ja tämän miehen Gil Hilarion "kiertuetta" vuonna 1955, kun nämä vierailivat ensimmäisen kerran Suomessa sen jälkeen, kun Armi avioitui Filippiineille... Kunnes äiti suostui muuttamaan Kanteenmaahan, jossa isä oli kuuleman mukaan kahdeksan vuotta odottanut! Näin on joskus kerrottu….Helsingin vuosien jälkeen äidillä oli ainakin 1960-70-luvuilla joskus tapana käydä Helsingissä vaateostoksilla, ja näistä reissuista on muutamia vaatteita tallessa, mm. Kestilän ja Kaunottaren.
Tinakorun tarinaa en tiedä, mutta se on ollut meillä senkin laatikossa niin kauan kuin muistan.

Armi muuten elää vielä ja asuu nykyään Kaliforniassa, äärimmäisen kauniisti ja tyylikkäästi vanhentuneena. Iloista vappuviikonloppua!

"Kestilän Pukimo Oy (myöhemmin Kestilä Oy) oli Turussa 1911–1989 toiminut vaatetusalan yritys, joka kasvoi 1930-luvulla Suomen suurimmaksi alallaan. Kestilää pidetään Suomen ensimmäisenä valmisvaatteiden tekijänä." Wikipedia. Liike myös Helsingissä.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 
27.4.2022

Nyt on #kestäväkehitys kohdillaan: mummi kaivaa vuosikymmeniä vanhoja vaatteita käyttöön ja Iivo-vesseli on kestovaippaillut koko pienen ikänsä :D Moottorisahakaan ei tarvitse bensaa käynnistyäkseen.
Iivon Katri-äiti tuumasi viisaasti, että tuskin kukaan 30-40 vuoden kuluttua käyttää nykyisiä henkkamaukkoja ja vastaavia. Kuvan #madeineire Fiori-merkkinen pusero on ollut mulla kuvan mukaan todistettavasti käytössä syksyllä 1986, kun olin ekassa open työssäni Heikan koulussa. Vanhassa kuvassa on Kalevala Korun Hannunristi, mutta uudemmassa kuvassa on toinen Kalevala Korun solki.
Vanhan kuvan villajakku on Malvatexin, mutta sitä ei valitettavasti ole enää tallessa.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 
21.4.2022

Mustavalkoruudullinen jakkupuku oli yllätys sikäli, että olkatoppauksineenkin se tuntuu myös kestävän aikaa! Jakkupuku on tamperelaisen Malvatex-ompelimon, arviolta 1985-1989 vuosilta. Kuvissa puserona on Jil'sin raakasilkkipusero, todennäköisesti vuodelta 1988. Tätäkin puseroa olen käyttänyt myöhemmin, ihan viime vuosina. Kouluun en laittanut silkkipuseroa, vaan laitoin keväisen 100% silkkineuleen, jonka olen muutama vuosi sitten hankkinut Huittisten Butiken på Landet -liikkeestä. Ihana paikka!
Musta koru on esitelty jo aikaisemmissa postauksissa, mutta sopii kokonaisuuteen kuin nenä päähän :-)

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 
21.4.2022

Vinttihuonetta jälleen koluttu ja sieltä käyttöön otettu Made in Finland -vaatetta niin juhlaan kuin töihin. Pääsiäissunnuntaina meillä oli kunnia olla todistajina ystäväpariskunnan vihkiäisissä Sastamalan kauniissa kirkossa. Siellä päälläni oli "viidakkokuosinen" silkkitunika, joka on vuodelta 1986. Se on itse asiassa Made in Humppila, sillä teetin sen mittojen mukaan humppilalaisella kotiompelijattarella. Livenä se istuu paremmin kuin kuvassa - ja kesällä on kaunis erityisesti beigen kapean hameen kanssa. Tunikaa olen toki käyttänyt vuoden 1986 jälkeenkin, se on niin ajaton malliltaan!

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 
14.4.2022

Punainen puuvillapusero on niitä aitoja alkuperäisiä Nokialla tehtyjä Nansoja. Nanson tehtaanmyymälässä Nokialla löytyi aina joskus myös uniikkeja kokeiluja, jotka eivät päätyneet sarjatuotantoon. Pusero on 30 vuotta vanha, 1990-luvun alusta. Tällä viikolla käytin näitä asuja tietysti töissä!

Löytyihän vanhoista albumeista kuva, jossa käytän tuota #nanso puseroa: Tyyne-mummun 80-vuotispäivät vuonna 1992. Kuvassa myös Eila-äiti ja Reino-isä. 

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 
14.4.2022

Hyvää pääsiäistä vinttihuoneen aarreaitasta! Tällä viikolla kurkistus noin 35 vuoden taakse. Kelta-musta neule on Arolan, 1980-luvun lopulta, ja myös musta puolihame on Arolan. Arolan myymälä sijaitsi Toijalan keskustassa, missä oli mukava poiketa Tampereelta Kanteenmaahan tullessa.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 
9.4.2022

Olen nyt jonkin aikaa kaivanut esiin ja käyttänyt 30-40 vuotta vanhoja Made in Finland -vaatteita, mutta pitäähän sitä joskus uusiakin hankkia, että vuonna 2062 saan kertoa, että käytän 40 vuotta vanhoja vaatteita :D
Tyylikäs pusero on Jukka Puljujärven Halo from North -mallistoa.
 #60vuotiskekkerit #michelinravintola #ravintolaolo

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 
7.4.2022

TälläKIN viikolla töissä 1980-90-luvun merkeissä. Kaikki edelleen MADE IN FINLAND.
Tampereella toimi 1952-1992 Kaisu Heikkilä Oy, jonka liikkeessä kävin usein opiskeluaikoina. Beige jakku on vuosilta 1985-86. Olin Forssan Alkossa kesätöissä, ja meillä oli työpukuna sininen kapea hame, ja muistan kuinka pyöräilin töihin siinä työasussa ja tämä jakku päällä.
Kuvan musta kapea hame on Arolan, 1980-90-luvun vaihteesta.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 
7.4.2022

Vihreän kirjava asukokonaisuus (ylä- ja alaosa kuuluvat siis yhteen) on vuosilta 1991-92. Muistan sen tuosta "rypyttömästä" koulukuvasta. Valmistaja on Bijou - en kyllä muista tätä valmistajaa muuta kuin niskalapusta. Uudessa ja vanhassa kuvassa sama Aarikan puukoru, mutta on sekin näköjään haalistunut kantajansa mukana.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 
31.3.2022

"Paluu menneisyyteen" vol.5, tällä kerralla Made in Finland -vaatteita vuosilta 1982 ja noin 1987.
Ulvilassa tehtiin kauniita vaatteita Jil's -tuotemerkillä. Suunnittelijana toimi mm. Ritva Falla. Ymmärtääkseni Ril's jatkoi Jil'sin jälkeen (jos muistan oikein). Tätini - niin ikään vaatteista kiinnostunut pankinjohtajan rouva - oli silloin tällöin tehtaanmyymälässä töissä, ja äidin kanssa sinne tuli poikettua aika usein. Ruskea kaksiosainen yhdistelmä, jota pidin töissä tällä viikolla, on sieltä ostettu. Jil's kaksiosainen yhdistelmä on 25 % angoraa, Lila-sheltti fölissä.
Englanninsetteri -rintakoru on jostakin koiranäyttelystä 1990-luvun loppupuolelta.
Huomenna laitan töihin Modenan vaaleanharmaan/sinisen 100 % villaa olevan puseron, jota käytin ainakin vuodesta 1982 lähtien Tampereella opiskeluaikana. Tämän puseron kanssa käytin ruudullista Jil'sin puolihametta, joka ei enää mahdu päälle Mulla oli vähän päälle kaksikymppisenä niin kapea vyötärö, että hameeseen mahtuakseni pitäisi laihduttaa 10 kg ja ottaa muutama kylkiluu pois :D

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 
21.3.2022

Viime viikolla kaivoin esille vihertävän, hieman "huopamaisen" kokonaisuuden, pusero ja siihen kuuluva hame. Ihanan pehmeä ihoa vasten! Se on 1980-luvun puolivälistä Malvatexilta, joka myöhemmin muutti nimekseen Malwiina, pieni ompelimo Tampereella, jolla oli oma myymälä. Siellä tuli poikettua silloin tällöin jo opiskeluaikoina. Vein siis vähät rahani vaatekauppaan - en baariin, kuten jotkut ilmeisesti opiskeluaikoinaan tekivät ;-) Kaikki vaatteet Made in Finland.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 
21.3.2022
Eihän ole vaatteilla pröystäilyä, jos käyttää töissä 30-40 vuotta vanhoja vaatteita? Eli retroilu jatkuu :-)
Tänään päällä pusero Charin-tuotemerkillä. Se on 1990-luvun alusta. Töissä kysyivät, onko mulla uusi pusero :D

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 
9.3.2022

Neule on Selma Collection, 1990-luvun alusta, farkkuhame kotimainen M.A.S.I Company, myöhempää tuotantoa.
Iivo, uudempaa tuotantoa #mumminkulta <3

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 
9.3.2022

Jatketaan näitä retro-juttuja, muuten pää hajoaa, kun koko ajan seuraa uutisia ja roikkuu Twitterissä... No, elämme niin hurjia aikoja, että ehkä on hyväkin kaivaa näitä vanhoja vaatteita käyttöön Asiat, jotka vielä parisen viikkoa sitten saattoivat tuntua vähän raskailta, jopa ahdistavilta, ovatkin nyt sodan takia sitä hyvää arkea. Näin ne asioiden mittasuhteet loksahtavat kohdilleen Mutta nyt sinne glasnostin ja perestroikan optimismin aikaan, 1980-90-luvuille!

Kuvissa Arolan neulepusero ja -hame, muistaakseni vuosilta 1988-89. Aarikan koru on niinikään 1980-90-luvun taitteesta.  

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 
21.2.2022

Maanantaityöpäivä retroilun merkeissä Tänään asu, joka on todistettavasti ollut päällä syksyllä 1991. Apua - yli 30 vuotta sitten Olin Kuhalan lukiossa vs. historian lehtorina ja kolmannen luokan luokanvalvojana. Pusero Selma Collection -neule ja neulevekkihame Arolan.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 
17.2.2022

Tänään käytin Aarikan korua, sieltä 80-90-luvun taitteesta. Voi olla 80-luvun puoleltakin. Lempikoruni Aarikalta, ja Aarikan puukorut kuuluivat silloin joka-opettajan univormuun. Farkkupusero on Calvin Klein - ei vanha :-)